JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enea köper Linuxkonsult
Linuxkonsulten Qivalue har blivit uppköpt. Det är Enea som därmed utökar sin Linuxexpertis med 13 personer. Prislappen är minst 8 miljoner kronor.
Qivalues anställda går direkt in i konsultavdelningen.

Köpet av Qivalue tyder på att Linux är en växande verksamhet hos Enea. Och det är också så som Enea själva etiketterar köpet, att det “stärker Eneas utbud av inbyggda Linuxlösningar“.

Eneas senaste erbjudande inom telekomområdet heter Accelerator och levererar multimedia över telekomnät. I det paketet spelar Linux en viktig roll.

Enea förväntar sig att köpet av Qivalue ska öka företagets omsättning med 14 miljoner kronor redan under 2007.

Qivalue har redan idag en del sin verksamhet inom telekomindustrin. Dessutom har både Qivalue och Enea arbetat inom medicinteknikområdet.

Kärnan i Enea är det egna realtidsoperativsystemet OSE och verktyg och konsultverksamhet kring det. Ericsson har varit en viktig kund.

Operativsystemet OSE satt i 200 miljoner av den miljard mobiltelefoner som såldes under 2006. Titttar man bara på 3G-mobiler är siffrorna än mer imponerande: OSE sitter i hälften av alla 3g-mobiler och i hälften av 3g-basstationer.

PC-operativsystemet Linux växer sedan några år inom telekomsystemen. Oftast ersätter Linux inte realtidsoperativsystem som OSE. Istället samverkar OSE och Linux i systemlösningar.

För ett år sedan inledde OSE ett Linuxsamarbete med amerikanska Montavista för en systemlösning som blandar OSE och Linux i telekomracken.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)