JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Designa mobil - vinn jobb
Studenter med framtidstankar om mobiltelefoner kan nu tävla genom att skicka in sina visioner till Stockholms universitet. Första pris - sex månaders anställning i mobilindustrin. Samtidigt pågår en tävling om bästa mobiltjänst, anordnad av Telenor, med förstapriset 75 000 kronor.
Hur ser mobiltelefonen ut år 2020? Den frågan vill Stockholms Universitet svara på i god tid, genom att anordna en tävling för studenter. Fram till sista maj välkomnas ingenjörs-, design-, eller konststudenter att skicka in sina bidrag. Några gränser för hur framtidsmobilen ska vara designad finns inte - fritt tänkande uppmuntras av arrangören.

Tävlingen arrangeras av det splitternya forskningcentrumet Mobile Life, som fått pengar av Vinnova för 10 års drift fram till 2016. Centret stöds av bland andra Ericsson, Teliasonera, Sony Ericsson och Microsoft.

Vinnaren, som presenteras den 30 augusti i samband med centrets officiella invigning, får förutom äran möjlighet till sex månaders anställning, varav hälften på Sony Ericsson och andra hälften på forskningscentrumet. Om flera personer står bakom det vinnande bidraget erbjuds dock bara en av dem anställningen.

Den som hellre vill beskriva hur det mobila livet gestaltar sig i skönlitterär form är också välkommen. I en parallell tävling tänker Mobile Life nämligen därtill utse bästa novellen på temat "utopiskt eller dystopiskt mobilt liv år 2020". Det vinnande bidraget kommer att publiceras och distribueras av Teliasonera, och får även en mindre pengavinst.

Tävlingar om mobil framtid är uppenbarligen på modet. Tidigare i år drog Telenor igång en tävling om bästa mobiltjänst, tillsammans med den ideella entreprenörsföreningen Excitera vid KTH. I tävlingen deltar för närvarande drygt 90 lag om förstapriset, 75 000 kronor kontant plus 100 000 som grundplåt för att starta ett företag.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)