JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kitron tillverkar Scibase cancerdetektor
Stockholmsföretaget Scibase, som utvecklar en detektor för hudcancer, knyter upp kontraktstillverkaren Kitron som produktionspartner.
Scibase har utvecklat en mätmetod som kan upptäcka om en person har hudcancer samt avgöra vilken sorts cancer det rör sig om och därmed även hur allvarlig den är. Företaget går nu in i en fas med mer omfattande kliniska tester i en så kallad internationell multicenterstudie.

För att säkra den framtida expansionen har Scibase därför inlett ett samarbete med Kitron, som ska tillverka företagets utrustning inför de kommande kliniska testerna. Kitron kommer även att ta hand om framtida serieproduktion.

– Vi har valt att samarbeta med Kitron då vi ser att företaget har en gedigen erfarenhet i att producera medicinteknisk utrustning. Vi ser Kitron som en seriös samarbetspartner både i ett uppstartsskede men även med tillräcklig kapacitet för volymproduktion, säger Annika Solehav, produktionschef på Scibase i ett pressmeddelande.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)