JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rutronik på trådlös turné
Distributören Rutronik gör i år en storsatsning på trådlös teknik med tjugo seminarier över hela Europa. Satsningen, som leds från kompetenscentret i Kista, kommer till Stockholm den 6 september.
I samarbete med nio leverantörer av trådlös elektronik fortsätter den tyska distributören Rutronik under hösten sin seminarieturné till 20 städer i Europa. Trådlös teknik kommer är också det centrala mottot för hela företagets marknadsföring under året.

- Vi vill hjälpa kunden att vara uppdaterad och se till att han inte missar den senaste marknadsutvecklingen, säger Lars Mistander på Rutroniks kompetenscenter för trådlös teknik i Kista, varifrån satsningen koordineras.

Företaget ser en rad tillväxtområden utöver mobiltelefoni, däribland fjärravläsning, styrning och övervakning över långa avstånd, positionering, hantering av fordonsflottor, sensornät, larm och industriella styrsystem.

Bland frågorna som Rutronik kommer att ta upp på seminarierna märks val av mikroprocessor, antenn, mjukvaruprotokoll och andra komponenter, hantering av högfrekvenssignaler och samarbete med GSM-operatörer.

Enligt företaget är trådlös teknik en av de snabbast växande elektroniknischerna i Europa med en årlig tillväxt på 20-30 procent för distributörsandelen. Därtill kommer att dessa typer av komponenter oftare köps på hemmaplan - och i mindre utsträckning från asiatiska leverantörer - än andra komponenttyper, hävdar företaget i ett pressmeddelande. Att produkterna sedan ofta produceras av kontraktstillverkare i Asien ökar snarare behovet av support från distributören, menar Rutronik.

På seminarierna visar Rutronik exempel på vad kompetenscentret kan, och därtill teknik, produkter och lösningar inom GSM, GPS, Bluetooth, Wlan, Bluetooth, Zigbee, ISM och RFID. Stockholm är en av de städer som ingår i Rutroniks turné - här hålls seminariet den 6 september. Bland leverantörerna som deltar finns en svensk, Free2Move, jämte storheter som Infineon, Microchip, Telit, Tyco, Recom, Epson, VIshay och Fastrax.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)