JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Världens bästa mikromotor görs i Uppsala
Image- Som att vinna ett OS-guld!
Så kommenterar vd Per-Oskar Lithell att hans företag Piezomotor tilldelats den globala utmärkelsen Årets Innovation inom motorteknik av analyshuset Frost & Sullivan.
Mikromotorerna från Piezomotor är små som rödmyror och uppemot 1000 gånger starkare. De starkaste används inom industripositioneringssystem och medicinsk utrustning, och finns även i en aningen svagare men snabbare och lättare version för autofokus i kameror. Just företagets nya patenterade teknik för att få fram små motorer med ännu högre precision och styrka än tidigare är vad Frost & Sullivan uppmärksammat.

Givetvis gläds man på Piezomotor.

- Att få ett Frost & Sullivan-pris är något av det största som kan hända ett teknikföretag. Det känns som att vinna ett OS-guld, säger vd Per-Oskar Lithell i ett pressmeddelande.

Piezomotor grundades 1997 och har 30 medarbetare, varav 20 anställts det senaste året.

Frost & Sullivan delar årligen ut innovationspriser i 18 kategorier, med ambitionen att uppmärksamma företag som gjort extraordinära insatser i sin bransch eller nått ledande marknadsroller.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)