JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Anoto allt närmre vinst
Skånska Anoto, som gör smarta pennor och papper, dubblade omsättningen under årets första kvartal jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Visserligen blev det ytterligare ett förlustkvartal, men om julhandeln slår väl ut så tror företaget att det kan visa vinst på helåret.
Anoto omsatte 30 miljoner kronor under årets andra kvartal, en ökning med 107 procent jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Resultatet, minus 13 miljoner, kan tyckas nedslående - i synnerhet som bolaget under första kvartalet omsatte 56 miljoner och gick 9 miljoner plus. Men det kvartalet var exceptionellt, det var tack vare 37 miljoner från licensaffärer som man då kunde visa sitt första vinstkvartal någonsin.

- Vi närmar oss vinst på helårsbasis. Vi vill inte säga om det blir i år eller nästa år, kommenterar finanschefen Mats Blom till nyhetsbrevet Rapidus.

Anoto står på två ben, licensförsäljning av teknik och formulärhantering med de egenutvecklade pennorna och pappret. Den största licenspartnern, amerikanska utbildnings- och leksaksföretaget Leapfrog som nyligen lanserat sin andra Anotobaserade produkt - en talande penna - har en stor andel av sin försäljning under julhandeln.

- Hösten är normalt vår bästa tid, säger Mats Blom till Rapidus.

Bland glädjeämnena under andra kvartalet märks också att bolaget för första gången får licensintäkter, två miljoner kronor, för teknikens användning i ett mobiltelefonchip. Vem partnern är här vill bolaget dock inte avslöja.

Inom det andra affärsområdet - formulärhantering - ökade antalet användare med 10 procent under de senaste kvartalet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)