JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Malmö Mönsterkorts nye ägare har rötterna i processindustrin
Image
Ola Eriksson
En av Sveriges största mönsterkortstillverkare, Malmö Mönsterkort, har fått ny ägare tillika vd. Ola Eriksson är ingenjör med rötterna i processindustrin - han har jobbat med papper och kärnkraft. Nu vill han expandera svensk mönsterkortstillverkning.
De senaste fem åren har Ola Eriksson varit vd för elektronikföretaget Frenna i Helsingborg, som gör system för flödesteknik och dosering, främst för medicinteknikbranschen.

– Jag hävdar att mönsterkortstillverkning är en processindustri. Dessutom har Malmö Mönsterkort och Frenna många gemensamma kunder, och därmed är en stor del av mitt nätverk till nytta. Därmed var synergin given, säger Ola Eriksson om hur det kommit sig att han köpt en mönsterkortsindustri. 

Han berättar att Frenna både tillverkar egna elektronikprodukter och handlar med Asien.

– Min erfarenhet är att allra viktigast för de svenska kunderna säkerställa materialflödet. Att alltid vara garanterad leverans och att produkterna håller jämn kvalitet. Det kunde vi med Frennas modell och den vill jag ta med mig till Malmö Mönsterkort, säger Ola Eriksson.

Med erfarenheterna från Frenna hoppas han också kunna utveckla samarbetet med sina kunder till att mer fungerar som en partner.

– Genom att delta under hela produktcykeln kan man vara ett bättre stöd för kunden. Vi har egen produktutveckling med alla resurser i huset. Vi fungerar som stöd för kundernas egna utvecklingsavdelningar. Vi kan till exempel tillverka prototyper och förserier och när volymerna ökar, handla volymer från Asien och sedan ta hem produktionen de sista åren, i slutet av produktcykeln, säger han om framtiden.

Samtidigt hävdar han att det finns utrymme för att öka produktionsvolymerna redan idag.

– Målet är expansion. Och kapaciteten i dotterbolaget är inte fullt utnyttjad.

Hur ska då produktportföljen se ut?

– Vi har några av de mest namnkunniga kunderna i Sverige. Inom medicinteknik, fordon, försvar och telekom. Mitt mål är att vi ska fortsätta göra det vi är bra på. Men också våga lite mer. Det är erkänt svårare att göra flerlagerskort, då krävs en trimmad anläggning och en trimmad organisation. Men vi är rustade att klara komplexa flerlagersprodukter, säger Ola Eriksson.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)