JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia: "Linux bättre än vår egen kod"
– Vi har aldrig någonsin fått ut en produkt lika snabbt med så lite resurser.
Det sade Nokias Aari Jaaksi under ett seminarium om företagets surfplattor Nokia N770 och N800 på konferensen Linuxworld i San Francisco.
Enligt Ari Jaaksi var det ett lyckokast att använda Linxus som plattform för surfplattorna. Koden från Linuxsamfundets hobbyingenjörer har varit av god kvalitet.

– Utan undantag har den färdiga Linuxkoden vi plockat upp varit bättre än den vi producerat själva. Och det beror på att alla ni därute har testat den åt oss.

– Den viktigaste orsaken till att använda sig av öppen källkod som grund för en produkt, är kvaliteten, sade Ari Jaaksi åt en säkerligen stolt publik av Linuxutvecklare.

Han tror däremot inte att Linuxsamfundet ensamt skulle kunna producera en färdig produkt utan hjälp av ett kommersiellt företag. Linuxutvecklarna är nöjda när funktionaliteten finns på plats. Men då är bara halva jobbet gjort. De sista stegen saknas, som finslipning av prestanda och internationalisering.

– Men någon får gärna visa att jag har fel, säger han, och medger att han följer arbetet med den helt öppna Linuxmobilen Openmoko med intresse.

Tidningen Linuxdevices har ett utförligt referat av Ari Jaaksi seminarium.

Elektroniktidningen intervjuade Ari Jaaksi när Nokia släppte surfplattan 770.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)