JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Två nya komponentmäklare
Under sommaren har den nordiska marknaden begåvats med två nya fristående komponentmäklare, Jetreq och Proston. Grundarna, som inte känner varandra, är tidigare anställda på andra mäklarfirmor som nu satsar på eget. Men finns det utrymme för bägge?
 – Det gör det definitivt, säger Fredrik Olson, Prostons grundare och vd, som har en bakgrund på Flextronics, Enics och J2 Sourcing.  

Fredrik Olson planerar att driva verksamheten, som har kontor i Johanneshov, själv första året. Det gör också Johan Quiding, Jetreqs grundare med bakgrund på Comptrade. Han säger till nyhetsbrevet Evertiq att han hoppas nå en omsättning på mellan 2 och 3 miljoner år ett i sin verksamhet som är lokaliserad till Vallda i Kungsbacka kommun. Fredrik Olson lägger ribban på 4 till 5 miljoner.

– Jag har varit länge i branschen och är väletablerad. Det finns ett etablerat nätverk och jag har redan kunder. Men jag försöker att aldrig titta på konkurrenter utan försöker hitta egna lösningar, kommenterar Fredrik Olson eventuella konkurrensfördelar.

Både Jetreq och Proston fokuserar inledningsvis på att hjälpa företag i komponentbranschen, köpare och säljare, med brist- och överskottshantering samt kostnadsbesparingar. De hoppas båda på distributionsavtal från komponenttillverkare.  Fredrik beskriver sig som ung och hungrig, Johan pekar också på vikten av att inte bli mätt.

Fredrik Olson har idéer om hur han ska förbättra den fristående distributionsmarknaden – men hur det ska gå till är inget han vill tala om ännu. Det artar sig till att bli en spännande start för nykomlingarna - om något år har vi ett första facit.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)