JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Manual för tekniköverföring
Resultaten och erfarenheterna från det av KK-Stiftelsen stödda tekniköverföringsprojektet Tekniq har samlats i en bok med den titeln ”Metodhandbok, tekniQ – expertkompetens intelligenta produkter”.
– Vi har jobbat med att kartlägga hur projektet fungerat, både resultatmässigt men framför allt hur man gör om man vill ta upp det igen, säger Sven-Arne Paulsson på Tekniq.

ImageProjektet, som egentligen avslutades förra året, har finansierats av KK-Stiftelsen med motiveringen att små- och medelstora företag kan förbättra sin konkurrenskraft genom att börja använda inbyggda system.

Facklan förs vidare av MinST men med MinST går KK-Stiftelsen ett steg längre och lägger till mikromekaniska komponenter, framförallt sensorer.

Tanken med boken är att hjälpa till exempel högskolor eller myndigheter som vill bygga upp liknande verksamheter där småföretag och högskolan kopplas samman.
Förutom en beskrivning av den metodik och ed filosofier som använts innehåller boken också exempel på lyckade kopplingar mellan högskolan, forskningsinstitut och småföretag.

Boken kommer från tryckeriet under september och kan beställas från Tekniq eller KK-Stiftelsen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)