JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Microsoft och Cadence byter patent
EDA-jätten Cadence och mjukvarugiganten Microsoft ska ge varandra ömsesidig tillgång till sina patenportföljer. Något konkret syfte anges inte, bara att företagen vill förenkla eventuellt samarbete i framtiden.
Såväl Cadence som Microsoft har de senaste åren jobbat hårt för att förstärka sina IP-portföljer, såväl genom intern utveckling som med uppköp och samarbeten. Syftet är mer strategiskt än taktiskt - genom att ha tillgång till en bred IP-portfölj stärks både innovationsförmåga och konkurrenskraft, samtidigt som risken att bli stämd minskar.

Ungefär så vill företrädare för Cadence och Microsoft att även detta besked ska tolkas. Inget av företagen ger någon specifik anledning till den färska överenskommelsen om patentutbyte, utan konstaterar i ett gemensamt uttalande att det sker för att "förenkla framtida tekniskt samarbete på områden av gemensamt intresse".

Enligt tidningen Electronics Weekly har Microsoft sedan 2003 bytt patent på liknande vis med en rad bolag i olika industrier, däribland Cisco, LG, Samsung, NEC, Seiko Epson, Siemens och Toshiba. Överenskommelserna har rört flera tusen godkända och sökta patent.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)