JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Scanautomatic surfar på konjunkturvågen
ImageÖver 350 utställare kommer till mässan Scanautomatic i Göteborg 9-12 oktober. Det är fler än på många år, och den goda konjunkturen speglas även av att mässan arrangerar ett karriärtorg där utställarna får berätta om sina traineeprogram. Publiktillströmningen är dock osäker - det är hård konkurrens om mässbesökarna i oktober och november.
- Högkonjunkturen sätter sin positiva prägel på hela branschen, säger mässansvarige Pia Nyzell på Svenska Mässan i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Konjunkturen innebär inte bara att fler företagen är intresserade av att ställa ut - de behöver också rekrytera mer arbetskraft. Därför arrangerar mässan tillsammans med Teknikföretagen guidade visningar och utställarna får möjlighet att berätta för ungdomar och andra som söker industrijobb om sina traineeprogram och andra lockbeten. Allt under namnet Karriärtorget.

- När Elfack gjorde en liknande rekryteringssatsning i våras gav det 147 anställningar direkt, konstaterar Pia Nyzell.

Jämte rekrytering är robotteknik och så kallad "lean production" de främsta dragplåstren på årets mässa.

- Automation i kombination med lean production är numera nyckelbegrepp för lönsam produktion i Sverige, och därför är det glädjande att vi har så många robotar med, säger hon.

Mässan arrangerar 33 seminarier och därtill kommer många av utställarna att ha egna föreläsningar och demonstrationer. Bland ämnena märks spårbarhet, robotteknik, logistik, styrning, övervakning och mätning.  

Huruvida Scanautomatic även blir en publik framgång återstår att se. Det är tuff konkurrens mellan mässorna i oktober och november. Norska elektronikmässan e07 i Lilleström utanför Oslo går samtidigt med Scanautomatic, och veckan därpå är det dags för dubbelevenemanget Embeddeddagarna och Tekniska Mässan i Stockholm. Första veckan i november äger Elmiamässan rum i Jönköping, och veckan därpå går den stora elektronikproduktionsmässan Productronica av stapeln i München.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)