JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Leab tar över Labgruppens produktion
ImageLövånger Elektronik, Leab, tar över hela Labgruppens produktion av kretskort för effektförstärkare. I och med affären, värd 50 miljoner kronor om året, etablerar Leab även ett mindre logistikkontor i anslutning till Labgruppen i Kungsbacka.
Labgruppen i Kungsbacka, en av världens ledande leverantörer av effektförstärkare för professionell musik, har tidigare gjort större delen av sin produktion i egen regi. Företaget har själv stått för exempelvis komponentinköp, slutmontering och sluttest - endast själva monteringen har lagts ut på underleverantörer.

Framöver kommer Leab att leverera färdiga, sluttestade kretskort och kommer även att stå för materialanskaffning. Ett mindre kontor med två till fyra anställda i Kungsbacka, granne med den nya kunden, ska ta hand om kundkontakter, planering, konfigurering och leveranser av korten. Produktionen ska sedan ske i Leabs fabriker i Tallin, Järlåsa och förstås i Lövånger.

Affären är värd cirka 50 miljoner kronor om året, vilket kan jämföras med Leabs omsättning som i år väntas landa kring 350 miljoner kronor.

- Det är ganska ovanligt att få ta över en hel befintlig produktion på detta sätt. Som ny leverantör får man oftast ta hand om en ny produkt, och om man sedan vinner kundens förtroende så får man ta hand om allt mer, säger Anders Pettersson på Leab till Elektroniktidningen.

- Etableringen i Kungsbacka känns också viktig. På sikt kan vår närvaro där förhoppningsvis även komma andra företag i regionen till nytta, kommenterar Leabs vd Erik Svedmark i ett pressmeddelande.

Att outsourca till någon aktör i Östeuropa eller Fjärran Östern var inget alternativ för Labgruppen.

- Vi har sökt en partner som kan ge oss närhet, flexibilitet och korta ledtider och som samtidigt har kunnande och resurser att utvecklas med oss. Den partnern har vi hittat i Leab, säger Labgruppens vd Tomas Lilja i pressmeddelandet.

Labgruppens förstärkare används bland annat vid konserter, såväl på turnéer som fast installerade på teatrar, biografer och arenor. Företaget ägs av danska TC Group.

Leab har tidigare gjort en rad andra audioprodukter för svenska företag, däribland Carlssonhögtalare och även högtalare och annan utrustning för Audiopro.



MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)