JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. National lägger mycket energi på lite energi
Analogföretaget National Semiconductor skapar en grön produktportfölj under namnet Powerwise. Både gamla och nya produkter ska inlemmas under Powerwise-etiketten. Entrékravet är extrem energieffektivitet.
Image– Tidigare var det främst företag som tillverkade batteridrivna produkter som var intresserade av energieffektiva lösningar, men så är det inte längre. Numera är alla det, även de som tillverkar produkter som drivs direkt från nätet, säger Kurt Rentel, ansvarig för National Semiconductors utvecklingscenter i Fort Collins i USA.

För att underlätta för konstruktörerna har National Semiconductor skapat ett nygammalt varumärke – Powerwise.  Tanken är att varumärket ska vigas enbart till de egna kretsar som företaget anser har mycket hög prestanda i förhållande till energiförbrukning.

– Ännu är vi inte riktigt klara med vilka kriterier som ska gälla för att en produkt ska klassas som Powerwise. Men vi kommer också att gå tillbaka och titta på äldre produkter och se vilka som kan passa in. Framöver måste vi också reglera innehållet så att det utvecklas med tiden, säget Kurt Rentel.

Först ut i den nya Powerwisefamiljen är tre färska differentiella förstärkare: LMH6552, LMH6555 och LMH6515.  

Värt att notera är att namnet Powerwise även tidigare har använts av National Semiconductor. Fast hittills har det handlat en teknik där Arm-kärnor styrts med spänningsavkännade IP-block.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)