JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. RFID ska stoppa tobakssmugglare
I Storbritannien måste snart alla cigarrettpaket som säljs förses med RFID-etiketter. Det väntas den brittiska regeringen besluta inom kort.
Britterna beräknar att tre procent av alla cigarretter som röks i landet är insmugglade, vilket orsakar en förlorad skatteintäkt i storleksordningen 3,5 miljarder pund per år. Detta vill myndigheterna nu åtgärda genom att göra RFID-märkning obligatoriskt, skriver sajten rfidnews.se.

Med en RFID-taggning går det att omedelbart avgöra om ett paket cigarretter är insmugglat eller sålt genom legala kanaler. Idag kan det arbetet kräva långa och dyra utredningar.  

Tobaksindustrin är mycket positivt inställd till förslaget, eftersom den ser möjlighet till kostnadsreduktioner. Redan förser brittiska cigarettillverkare många paket med RFID-taggar på eget initiativ. Nu vill alltså staten ta på sig en del av ansvaret och även en del av kostnaden, allt i hopp om att få in mer skatteintäkter.

Med initiativet hoppas RFID-entusiasterna också att kostnaden för denna typ av RFID-etiketter ska pressas ner en bra bit från dagens cirka 10 pence per paket.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)