JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. IBM prisat för trängselskatten
Projektledningen för trängselskatten i Stockholm har belönats med "Distinguished Project Award 2007" från institutet PMI, Project Management Institute.
Projektledarvärldens svar på Oscar - så beskriver ordföranden för PMIs svenska avdelning Patrik Bergström detta pris. PMI är en global organisation med 250 000 medlemmar, alla intresserade av projektledning.

När IBM Svenska AB nu får priset så är det första gången det tilldelas ett svenskt företag. Det var IBM som levererade tekniken och ledde det praktiska arbetet när trängselskatten infördes på försök i Stockholm i januari 2006.

- Det man bedömer är om projektet genomförts på ett sätt som ökar kunskapen på området. Juryn anser alltså att resten av världen har mycket att lära av svenska IBMs sätt att leda projekt, säger Patrik Bergström i ett pressmeddelande.

IBM beskriver projektet som mycket omfattande, där många delar av IBM skulle samarbeta både med varandra och med en rad externa företag, organisationer och myndigheter.

- Det har krävts ett innovativt sätt att tillämpa projektledningsmetoder för att få lösningen på lats, säger en enligt pressmeddelandet stolt och glad Lena Knutsson på IBM som ansvarade för projektet.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)