JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sargat Partnertech letar ny vd
Image
Rune Glavare
Kontraktstillverkaren Partnertech redovisar ett kraftigt försämrat resultat och sjunkande omsättning. Michael Jonsson lämnar vd-stolen och branschveteranen Rune Glavare tar över temporärt tills en ny vd finns på plats.
”En period med volymnedgång och anpassningar”, så inleder Partnertech sin kvartalsrapport där omsättningen för tredje kvartalet landade på 618,9 miljoner kronor. Det kan jämföras med samma period i fjol då siffran var 769,0 miljoner kronor. Samtidigt har vinsten kraftigt försämrats från 48,5 miljoner kronor för tredje kvartalet i fjol till 14,4 miljoner kronor i år. Än värre är det med kassaflödet som vänt från ett plus på 22,6 miljoner kronor till ett minus på 80,2 miljoner kronor för tredje kvartalet i år.

”Den organiska nedgången i kvartalet härrör sig i huvudsak från tre större kunder, varav huvuddelen avser en kunds projektorder som inte upprepats fullt ut i år” skriver företaget i kvartalsbokslutet.

Samtidigt gör Rune Glavare comeback i en aktiv roll i kontraktstillverkningsbranschen när han tillfälligt tar över vd-stolen efter Michael Jonsson. Rune Glavare, som ingår i Partnertechs styrelse, har tidigare varit vd och huvudägare i kontraktstillverkaren Essex som år 2000 såldes till Sanmina.

Därefter arbetade han en tid för Sanmina som vice vd för den europeiska verksamheten.

– Efter nio år som vd för Partnertech har Michael Jonson beslutat att lämna Partnertech för att ägna sig åt nya utmaningar. Under Mikaels tid som vd har Partnertechs omsättning ökat från knappt 600 miljoner kronor till cirka 3 miljarder kronor. Bolaget har under samma period strategiskt förflyttat sina positioner och ökat sin geografiska räckvidd, säger Patrik Tigerschiöld, Partnertechs styrelseordförande, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)