JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Net Insight nära helårsvinst
Kommunikationsleverantören Net Insight presenterar det fjärde kvartalet i rad med positivt resultat på sista raden, och det sjätte i rad med ökad försäljning. Det lutar nu åt att företaget går mot sitt första helår med vinst. Ökad digital-tv-trafik är en viktig del av förklaringen.
Tredje kvartalet för Net Insight blev företagets bästa någonsin och slutade med en försäljning på 58,3 miljoner kronor med en vinst på 6,5 miljoner. Det är en försäljningsökning på 67 procent och en resultatförbättring på 10 miljoner jämfört med motsvarande kvartal i fjol.

På årets första nio månader har försäljningen snudd på dubblerats, till 167 miljoner kronor, och förlusten på 28 miljoner från i fjol vänts till en vinst på nära 15 miljoner kronor. Bruttomarginalen ligger stabilt kring 70 procent. Om inget oförutsett inträffar kommer företaget därför att visa vinst även på helåret, vilket i så fall blir första gången sedan starten 1997.

Bakom framgångarna ligger förstås växeln Nimbra, som blivit mycket populär bland operatörer för marksänd digital-tv. Bland annat i Norge, där digital-tv-nätet med företagets produkter öppnade för trafik den första september. Även inom mobil-tv och Wimax är intresset stort, uppger företaget.

Net Insight är nu också så etablerat att kunderna börjar byta till företagets modernare utrustning. Äldre växlar för stamnät av typen Nimbra One uppgraderas i flera fall till den nyare Nimbra 680 som har högre kapacitet.

Framgångarna sker i såväl Europa som i USA. I Asien är företaget inte lika etablerat, men under kvartalet kom en stor order från Korea Telecom. För att öka närvaron i Asien har Net Insight öppnat ett kontor i Singapore.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)