JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Svensk IPTV-server i massproduktion
Image
Orbit 2x
Svenska Edgeware ska börja massproducera sin IPTV-server hos kontraktstillverkaren Flextronics i Karlskrona.
- Nu bygger vi för de stora affärerna, säger Edgewares vd Joachim Roos.
Det har gått undan för Edgeware sedan företaget lanserade sin första produkt på mässan IBC för drygt ett år sedan. I våras sålde företaget sina första system, och på sistone har företaget fått ett par kunder som vd Joachim Roos betecknar som "prestigefyllda".

- Jag kan inte avslöja några namn, men det är mycket välkända företag. Det har gått väldigt bra för oss den senaste tiden, säger han.

Så bra att man vågar sig på en rejäl uppskalning av produktionskapaciteten. Tidigare har man maximalt klarat att bygga serier om något hundratal IPTV-servrar. Med nyvalda partnern Flextronics handlar det om betydligt större volymer.

- Det handlar om leveranser till både traditionella teleoperatörers IPTV-utbyggnad och till kabel-tv-operatörer, säger Joachim Roos.

Valet av Flextronics som tillverkare var långt ifrån givet. Edgeware anställde en produktionschef i våras, och har sedan dess utvärderat ett halvdussin alternativa kontraktstillverkare.

- Flextronics lämnade det bästa budet, och är dessutom en partner som är bekant för många inom telekom, kommenterar Joachim Roos.

Sedan i fjol har Edgeware också kompletterat sin IPTV-server, kallad Orbit 2x, med ett system för innehållshantering - Convoy -  och ett övervaknings- och konfigureringsverktyg för större system kallat Origin. Convoy håller reda på vilka videoströmmar som är mest populära, och ser till att det populäraste innehållet alltid finns tillgängligt i IPTV-servrarna nära kunderna.

- I ett nät med ett tjugotal servrar är det ett ganska svårt tekniskt problem som vi tycker att vi hittat en elegant lösning till. Vi har nu ett mycket mer komplett produktutbud än i fjol, säger Joachim Roos.

Han avslöjar också att företaget har en ny produkt i åtanke, som kommer att lanseras någon gång under nästa år. Och den här gången tänker man ge sig utanför IPTV-världen. Enligt Roos finns det ett stort intresse för att bygga in funktioner i näten som idag hanteras i datorhallar och på andra ställen utanför näten. Och här kommer Edgewares kompetens till sin rätt i ett större sammanhang. Exakt vad det handlar om vill han dock inte berätta.

- Vi bygger vidare på vår befintliga teknik, säger han utan att lätta alltför mycket på förlåten.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)