JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Hyr instrument i Nyköping
Franska Leasametric, som hyr ut instrument, får nu en andra kanal i Sverige när Instrumentcenter i Nyköping tar över agenturen. Sedan tidigare förmedlar även Instrumentmäklaren i Stockholm instrument från Leasametric.
– De jobbar med mäklare och distributörer. Vi blir distributör vilket innebär att vi får ett lite djupare samarbete, bland annat går alla förfrågningar från Sverige som kommer in till Leasametric direkt till oss, säger Arne Lundeqvist på Instrumentcenter.

Enligt honom är det fler och fler som vill hyra instrument istället för att köpa. I Sverige har dock uthyrning aldrig tagit riktig fart trots olika satsningar under årens lopp. Leasametric har till exempel representerats av Instrumentmäklaren sedan 2004.

– Det har med den svenska kulturen att göra. Det har varit fult att hyra men nu går produktutvecklingen så snabbt att det finns ett större behov av att hyra, säger Arne Lundeqvist som budgeterat med en uthyrning för två miljoner kronor nästa år.

Leasametric har över 3000 instrument på lager och utbudet liksom priserna presenteras på företagets hemsida. Instrumenten kan även köpas och företaget byter in äldre instrument mot nyare.

Leasametric kom in på den svenska marknaden 2004 när Instrumentmäklaren fick agenturen.

– Det går inte att bara ha en leverantör eftersom ingen är heltäckande. En del är bra på begagnat, andra är bra på vissa segment, säger Per-Arne Andersson som driver både Instrumentmäklaren och Q-Nordic.

Instrumentmäklaren släppte därför agenturen för Leasametric vid årsskiftet och förmedlar idag instrument från belgisk-amerikanska Telogy, tyska Calilabor, amerikanska Testequipment liksom Leasametric.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)