JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
ImageÅrets svenska IT-företag är Axis Communication. Och årets svenska IT-främjare är unversitetskanslern Anders Flodström, förr rektor på KTH. Det menar juryn för Guldmusen, ett pris som delas ut av tidningarna Affärsvärlden och Computer Sweden.
Juryn för Guldmusen delar ut priser i fem kategorier: IT-företag, IT-person, IT-främjare, IT-produkt och IT-ledare. I år var det ovanligt lite elektronik och hårdvara bland de nominerade, och betydligt mer administrativ IT än tidigare år.

Axis, som vann priset Årets svenska IT-företag, har enligt juryn "en makalös förmåga att förvandla innovationskraft till vinst". I finalen besegrade Axis databasföretaget Mysql och bredbandsbolaget Packetfront.

Anders Flodström valdes till årets IT-främjare före medtävlarna Ericssons tekniske direktör Håkan Eriksson och Världsnaturfondens klimathandläggare Dennis Pamlin.

I klassen Årets IT-produkt blev det inte den förhandstippade ögonstyrningen från Tobii Eyetracker som tog hem spelet. I stället vann Qlikview, ett affärsinformationsverktyg. Här var även webbverktyget Incentive nominerat.

Inte heller Årets IT-person vanns av den förhandstippade Hans Rosling, professor i internationell hälsa som sålt sitt program Trendalyzer till Google. Inte heller säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund Löwinder på II-stiftelsen vann. Båda besegrades av visualiseringsprofessorn Anders Ynnerman.

Till årets IT-ledare utsågs Mats Stuhrmann på konsultföretaget Sogeti.

Förutom branschtidningarna stöds Guldmusen även av Sif, Exportrådet och IT&Telekomföretagen.

 
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)