JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 22 september 2020 VECKA 39
Karlskogaföretaget Morphic Technologies köper bränslecellstillverkaren Arcotronics Fuel Cells, med säte i italienska Bologna. Företaget har 13 anställda och tillverkar mindre serier av bränsleceller.
Energiteknikbolaget Morphics utvecklar och tillverkar flödesplattor till bränsleceller genom sitt dotterbolag Cell Impact. Nu tar det svenska företaget ytterligare ett steg i sitt bränslecellstänk och köper bränslecellstillverkaren Arcotronics Fuel Cells för 6,5 miljoner Euro.

Det italienska företaget utvecklar bränsleceller i ett flertal olika storlekar och varianter. Flera produkter har lämnat prototypstadiet och börjat tillverkas i mindre serier. I köper ingår även tillverkningsprocesser för serietillverkning av enskilda komponenter och kompletta bränslecellssystem, enligt Morphic.

–  Det blir nu möjligt för oss att till exempel integrera reformers och bränsleceller till en kompakt enhet som blir både lättanvänd och billigare att producera i stora antal. Sådana enheter kan producera el och värme från förnyelsebara bränslen och kan i framtiden ersätta dieseldrivna generatorer, utan att generera buller, giftiga avgaser och koldioxid, säger Jonas Eklind, vd för Morphic Technologies i ett pressmeddelande.

Dessa energisystem kommer bland annat att erbjudas till telekomindustrin som ersättning för dieselgeneratorer i basstationer.

Arcotronics Fuel Cells ägs, före förvärvet, till 80 procent av den multinationella koncernen Kemet.
 

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)