JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Kontraktstillverkaren Elektromekan, som ingår i Westergyllenkoncernen, säljs till Lettlands största kontraktstillverkare Hanzas Elektronika. Försäljningen ger Westergyllen ett kassatillskott på cirka 35 miljoner kronor.
Hanzas Elektronika har sitt huvudkontor i lettiska Ogre. En av huvudägarna är Åke Hörnell genom sitt bolag Hörnell Teknikinvest. Andra ägare är private equity-fonden Baltcap Management samt bolagets grundare och vd Ilmars Osmanis. Hanzas Elektronika är Lettlands största kontraktstillverkare och har två anläggningar i Lettland.

– De gemensamma kompetenserna och kombinationen med produktion i Sverige och Lettland skapar goda förutsättningar för en stark tillväxt kommande år. Elektromekan har en bra position på den svenska marknaden med kompetent ledning och en bra organisation. Förvärvet av Elektromekan innebär inga förändringar av företagets organisation, säger Ilmars Osmanis i ett pressmeddelande.

Elektromekan har under flera år gått med förlust men visade nyligen upp svarta siffror efter ett omfattande förändringsarbete. En stor del av omsättningen kom tidigare från kretskort till mobiltelefonbatterier, en verksamhet som fasades ut under 2006.
Idag står telekom inte för mer än cirka 10 procent av omsättningen. Företaget har istället riktat in sig mot industrielektronik.
Under årets tre första kvartal omsatte Elektromekan 198,1 miljoner kronor och gjorde en vinst på 4,9 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)