JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ericsson passar på Indienorder

Ericsson tänker inte erbjuda leverans av de resterande 40 procenten av den indiska operatören BSNLs beställning av GSM-utrustning som Nokia-Siemens tidigare sagt sig inte kunna möta priset på.
Den indiska operatören BSNL, Bharat Sanchar Nigam Ltd, beställde tidigare i höstas GSM-utrustning för 23 miljoner telefonlinjer. Av beställningen gick 60 procent till Ericsson, som erbjöd sig leverera 13 miljoner linjer för 91 dollar per styck, total 1,3 miljarder dollar.

Nokia-Siemens fick resten av ordern på villkor att man mötte Ericssons pris. Det tackade dock det finsk-tyska bolaget nej till. Då gick budet till Ericsson om att bli ensam leverantör, och sålunda få en tilläggsorder värd en knapp miljard dollar. Vilket den svenska telejätten efter vad som verkar ha varit viss vånda nu tackat nej till.

Till tidningen Dagens Industri säger P Balaji, ansvarig för Ericssons marknadsföring och strategi i Indien, att huvudskälet är att man inte vill äventyra företagets rykte om att leverera god kvalitet, och att man redan har mycket att göra. Tidningen säger att Ericssons tidsschema för kontraktet är pressat och att logistikkedjan inte är dimensionerad för ytterligare utbyggnad. Ericssons del av leveransen ska vara installerad inom ett år.

Huruvida Ericsson tjänar några pengar på denna order är omtvistat. Priset 91 dollar per linje är mycket lågt.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)