JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Chalmers EU-lobbar för mer mikrovåg
Det behövs en europeisk kraftsamling inom mikrovågsforskning, och ett starkare samarbete mellan akademi och industri. Det menar Chalmers Gigahertzcentrum, som därför bjudit in aktörer från hela Europa till ett möte i Bryssel tillsammans med EU-kommissionen.
Mötet äger rum i övermorgon, 10 januari, och leds av Gigahertzcentrums ordförande Peter Olanders, till vardags på Ericsson i Kista.

Initiativtagarna menar att mikrovågsteknik är ett område som inte gynnats av EUs forskningsprogram i tillräckligt hög utsträckning. Och man hävdar att ett skäl till detta är branschens diversitet, något man vill ändra på.

- Erfarenheter från andra branscher visar tydligt på mervärdet av samarbete och industriell koordination, säger Peter Olanders i ett pressmeddelande.

Målet med mötet är att bygga upp ett nätverk av europeiska aktörer inom mikrovåg och beskriva vilka prioriteringar som gruppen anser nödvändiga för forskningen.

- Det är viktigt att Europa kan ta ledningen globalt inom utvalda mikrovågsteknologier, skriver centret i pressmeddelandet.

Förutom Ericsson deltar sex andra företag i Chalmers Gigahertzcentrum: Infineon, Saab, NXP, Sivers Ima, Omnisys och Comheat.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)