JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Tredje gången gillt för Printdreams
Skrivarföretaget Printdreams, som utvecklat en handhållen bläckstråleskrivare, håller på att starta om för tredje gången efter den senaste konkursen i slutet av november.


- Det är väldigt tidigt än så allt är inte klart, men vi har bildat ett engelskt bolag och håller på att starta om, säger Alex Breton som är eldsjälen bakom Printdreams.

Att det nya bolaget får sin juridiska hemvist i England och inte Sverige som tidigare förklarar han med att företaget inte har några kunder här men att det kommit en del förfrågningar därifrån. En annan orsak är att det finns företag med kunskap om bläckstråleteknik i England som är intressanta att samarbeta med.

Var utvecklingen, som idag sker i Kista, kommer att hamna är i inte klart. Inte heller hur många anställda som får följa med.

- Vi håller på att ta fram en ny produkt som förhoppningsvis blir klar under året. Tills dess vill vi ligga lågt, säger Alex Breton som finansierar omstarten med egna pengar.

Printdreams startade 2001 och har utvecklat en handhållen bläckstråleskrivare som till det yttre ser ut som en förvuxen datamus. Med musen kan man "stryka ut" text och bilder av valfri storlek med svepande rörelser över till exempel ett papper.

En viktig komponent i skrivaren är det patenterade optiska navigationssystemet OptoNav som håller reda på var skrivaren befinner sig.

I den hittills enda kommersiella produkten Xyron Design Runner som sålts av ett amerikanskt dotterbolag till Esselte har man dock använt en enklare sensor från Avago.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)