JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Stockholmsbolaget Tonium, som utvecklat en hårddiskbaserad discjockeyanläggning, har tagit in ytterligare 35 miljoner kronor i riskkapital från Industrifonden och Via Venture Partners. Pengarna behövs när produkten nu ska börja säljas.

Den kallas Pacemaker, den handflatestora discjockeymaskinen byggd kring en 120 Gbyte hårddisk som utvecklats av Tonium, ett tämligen nystartat bolag på Södermalm i Stockholm. Produkten innehåller enligt företaget allt som ingår i ett fullständigt discjockeysystem. Därtill finns en tillhörande programvara, och en social site på nätet där användarna kan dela med sig av det de mixat ihop.

Pacemaker har hittills funnits som prototyp, men ska nå butikerna i februari. Då behövs mer pengar, därav riskkapitalintaget.

- Det ger oss möjlighet att accelerera utveckling och försäljning, säger Jonas Norberg, företagets vd och grundare, i ett pressmeddelande.

Tonium har tidigare tagit in 15 miljoner kronor i riskkapital, från Industrifonden och det tämligen okända investeringsbolaget Arvid Svensson & Ekstranda Media AB. Nu går även Via Venture Partners in som delägare.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)