JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Norrbotten samlar sig på mässan
Sex elektronikföretag inom samarbetsplattformen Electropolis ställer ut i en samlingsmonter på mässan Elektronik/EP i Älvsjö. De kallar sig Bottenvikspirater och finns i monter C14:41.

Företagen som i gemensam regi slår ett slag för den norrländska elektronikindustrin är kontraktstillverkaren Mikromakarna, Kablia som tillverkar kablagelösningar, Electrotech, som utvecklar rfid-system till industrin, de två konsultföretagen Microbit och Rubico samt Samhall, som bland annat jobbar med elektronikproduktion. Tillsammans representerar de hela kedjan från forskning och utveckling till färdiga produkter.

Samarbetsplattformen Electropolis bildades år 2002 för att stärka elektronikindustrin i Kalix. Sedan dess har projektet utvidgas till att omfatta hela Norrbotten och idag ingår 25 elektronikföretag i Electropolis. Planen är att under året utvidga samarbete till att även omfatta elektronikbranschen i Västerbotten.

– Inom Electropolis har vi skapat en stark plattform för att stärka samverkan inom elektronikbranschen i hela norra Sverige. Detta gynnar våra kunder då vi kan erbjuda dem totala helhetslösningar inom elektronikområdet, från ax till limpa, säger Anders Högström som är vd för Electropolis.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)