JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Över 700 gymnasieelever till mässan
Satsningen på att etablera en mötesplats mellan ungdomar och elektronikindustrin på mässan Elektronik/EP ser ut att bli en succé. Med tre dagar kvar tills mässan öppnar har över 700 gymnasieelever och lärare anmält sig till Showcase Sweden, och därtill väntas många teknologer från KTH.

I Showcase Sweden (länk) står ett tiotal högintressanta svenska företag med Sony Ericsson och Saab i spetsen och visar upp sina produkter, i akt och mening att locka ungdomar på gymnasiet och högskolan att välja en karriär inom elektronikbranschen.

Intresset från ungdomarna och deras lärare har varit stort. Nära 250 gymnasieelever är inbokade för besök med sina lärare var och en av de tre mässdagarna. De flesta kommer från gymnasier i Mälardalen, men även klasser från Falun och Tibro är anmälda. Eleverna får en guidad rundtur bland företagen i Showcase Sweden och därefter en lista med ett antal andra intressanta montrar på mässan att besöka efter tycke och smak.

Förutom gymnasieelever kommer ett stort antal teknologer från KTH att besöka Showcase Sweden. Alla studenter på ett flertal relevanta utbildningar har fått individuell inbjudan och trycket efter biljetter och information har varit starkt.

Showcase Sweden arrangeras av Elektroniktidningen i samarbete med Stockholmsmässan och KTH, i monter C01:51 på Elektronik/EP. Förutom Sony Ericsson och Saab finns Bombardier, Autoliv, Micronic, Flir, St Jude Medical, Optoga och Zebor Technology i montern, tillsammans med KTH, Elektroniktidningen och nätverket Transfer. Alla företag har med sig någon eller några av sina paradprodukter som besökarna kan "klämma och känna" på, och på så sätt få en bättre uppfattning om vad svensk elektronikindustri egentligen sysslar med.

Zebor Technology är det senaste tillskottet bland företagen i Showcase Sweden. Zebor gör ett eget operativsystem för inbyggda system som tillsammans med ett likaledes egenutvecklat bios är avsevärt snabbare än Linux. Detta kommer företaget förstås att demonstrera på mässan.

Nätverket Transfer (länk) har exakt samma mål som Showcase Sweden, men med en bredare ansats. Yrkesverksamma personer i Transfer åker dagligen ut till gymnasieskolor och föreläser om olika aspekter av arbetsliv. Nyligen har Transfer även engagerat sig i ett teknikprojekt tillsammmans med Teknikföretagen och Saab, samt det EU-baserade mentorprojektet Scimitar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus