JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 28 september 2020 VECKA 40
Den japanska test- och mätinstrumentleverantören Anritsu tar hjälp av det finska testhuset Enko för att stärka sitt utbud när det gäller produktionstest av bland annat mobiltelefoner.

- Enko har en unik kompetens när det gäller att utveckla systemtest för mobiltelefoner som kompletterar Anritsus ledarskap när det gäller instrument för den här typen av tillämpningar, säger Ragnar Lindholm, landschef för Anritsu i Sverige, Norge och Danmark.

Enko har utvecklat en testplattform baserad på National Instruments programvara Teststand för att testa radiokommunikationen men även skärmar och kameror. Programvaran är flexibel och tillåter att kunderna gör egna modifieringar.

- Med Enkos programvara kan vi vara tidiga på marknaden med lösningar för bland annat eHSPA, Wimax och LTE, säger Ragnar Lindholm.

Men testningen kan också användas på andra produkter än mobiltelefoner som innehåller en radiodel. De två företagen kommer att demonstrera systemet på mässan Elektonik/EP den 28 30 januari i monter C08:59.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)