JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
De sydkoreanska minnesgiganterna Samsung och Hynix har beslutat att i gemensam regi utveckla morgondagens halvledartekniker, däribland magnetiska RAM. Satsningen är statsstödd och målet är att landet ska kontrollera 40 procent av den icke flyktiga minnesmarknaden år 2012.
Samsung och Hynix går nu in i ett statsfinansierat forsknings- och utvecklingsprogram som pågått sedan 2004 och som syftar till att hålla sydkoreansk halvledarteknik konkurrenskraftig även i framtiden. De två företagen satsar tillsammans drygt 60 miljoner kronor, enligt The Korean Times nyhetssajt.

Programmet, som är uppdelat i tre steg, ska komma att fortsätta fram till år 2011. Den totala budgeten ligger på cirka 360 miljoner kronor, varvid statens plan är att stå för knappt 200 miljoner. Pengarna ska användas till forskning inom alternativa minnestekniker till dagens flashminnen, skriver The Korean Times. Bland annat talar man om att konstruera magnetiska minnesarkitekturer kallade spin-torque-transfer MRAM, men även andra icke flyktiga minnesvarianter.

– Denna allians är den första som de två företagen går in i sedan de tillsammans utveckade 64 Mbit DRAM på 1990-talet, säger Cha Dong-hyung, talesman på ansvarigt departement i Sydkorea till The Korean Times.

Han betonar också att detta samarbete är av yttersta vikt eftersom de tre japanska minnestillverkarna, Toshiba, NEC och Fujitsu, gått in i en motsvarande allians med syfte att utveckla just spin-torque-transfer MRAM. Det japanska utvecklingsprojektet ska pågå från 2006 till 2010 och har en budget på cirka 180 miljoner kronor.

MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)