JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
De två minnesgiganterna Intel och Micron har utvecklat ett NAND-flash som påstås vara fem gånger snabbare än dagens moderna NAND-minnen. Minnet ska tillverkas av det gemensamtägda bolaget IM Flash Technology och siktar på en plats i framtida konsumentelektronik.
För drygt två år sedan skapade Intel och Micron ett gemensamt bolag med utveckling av NAND-flash i fokus. Nu hävdar duon att de har lyckats utveckla världens snabbaste NAND-minne i gemensam regi. Minnet följer den färska industristandarden ONFi 2.0 och påstås kunna läsa upp till 200 MByte per sekund och skriva med 100 MByte per sekund. Det är minst fem gånger bättre än dagens konventionella NAND-minnen, hävdar företagen.

Det nya minnet är tänkt att finna en plats i framtida datorer, men även annan konsumentelektronik som digitala videokameror och produkter med video-on-demand-tjänster. I produkter som följer den kommande USB3.0-standarden kommer minnet också väl till pass. Dagens långsammare NAND-minnen kommer att bli en flaskhals i USB3.0 med tio gånger större bandbredd än USB2.0, hävdar Intel och Micron
MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)