JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
De tre forskningsrenummen på Chalmers, i Kista och i Uppsala får tillsammans 75 miljoner kronor i stöd från Knut och Alice Wallenbergs stiftelse. Pengarna ska användas för att uppgradera maskinparken.
För att få ett bättre utnyttjande av de tre halvledarlabben och samordna investeringarna i nya maskiner bildades nätverket Swedish Microfabrication Network, förkortat Myfab, i slutet av 2004. Grundplåten var 60 miljoner under tre år från Vetenskapsrådet, SSF, Vinnova och Knut och Alice Wallenbergs stiftelse.

De fyra ger ett årligt grundanslag till verksamheten men nu fyller Wallenbergstiftelsen på med 75 miljoner kronor extra.

– Investeringarna vi nu planerar är en satsning på den idag bästa utrustning som över huvud taget går att köpa. Genom Myfab görs den tillgänglig för svensk forskning och processteknik inom mikro- och nanoteknologi. Gemensamt har vi en väldig styrka, säger Thomas Swahn som är föreståndare för Myfab.

I Myfab ingår Electrumlaboratoriet vid KTH, Mikrostrukturlaboratoriet vid Ångströmlaboratoriet på Uppsala Universitet och Nanotekniklaboratoriet vid MC2, Chalmers. Tillsammans har de tre en renrumsyta på över 4500 kvadratmeter.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)