JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Siemens sparkar 3 800 från telekom
Den återstående telekomenheten hos Siemens blir snart ännu mindre. 3 800 personer ska bort därifrån, och därtill ska 3 000 omplaceras till andra delar av företaget.

Tyska Siemens kräftgång inom telekom fortsätter. Efter en enorm mutskandal (länk), den fiaskoartade utfasningen av mobiltelefonerna till taiwanesiska Benq (länk) och den mer lyckade sammanslagningen av telekominfrastrukturen med finska Nokia återstår idag en verksamhet med cirka 17 500 anställda som primärt sysslar med företagskommunikation.

Nu ska denna del minskas till under 10 000 anställda. Enligt tidningen Wall Street Journal ska 3 800 personer avskedas, och därtill ska 3 000 omplaceras till andra delar av Siemens. Av de 3 800 finns omkring 2 000 i Tyskland.

Siemens har tidigare uttryckt ambitioner om att sälja hela denna återstående telekomdel, och enligt en källa till Wall Street Journal pågår diskussioner alltjämt med potentiella köpare.

Under sina bästa år omsatte Siemens uppemot 20 miljarder euro om året inom telekom. Den siffran är nu nere i cirka 3 miljarder euro. Och i takt med att företagskundernas telekombehov blir allt mer integrerat med Internet och allt mer tjänsteberoende försvinner en stor del av marknaden för klassisk företagsutrustning som PBX:er och kontorstelefoner. Att Ericsson häromveckan sålde sin avdelning för företagsväxlar till kanadensiska Aastra Technologies (länk) är ett tecken i tiden.

Siemens har totalt cirka 430 000 anställda och omsatte i fjol drygt 72 miljarder euro.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus