JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
måndag 20 januari 2020 VECKA 04
Brommabaserade Pendulum Instruments har förvärvats av den franska test- och mätkoncernen Orolia. Pendulum blir en fristående enhet och köpet medför inga förändringar på kort sikt.

– Jag tror att det blir bra. De ser ett värde i oss och vi har inget överlapp med deras verksamheter, säger Staffan Johansson som är marknadschef på Pendulum.

Den tidigare ägaren Harald Kruger kvarstår på sin post som vd. Hur mycket han fått betalt för Pendulum med 30 anställda och en omsättning på cirka 47 miljoner kronor har inte offentliggjorts.

Orolia är ett börsnoterat bolag med de tre dotterbolagen är T4 Science, Spectratime och Spectracom.

– De är inte konkurrenter till oss. Det stora för oss är mätning medan de sysslar med tids- och frekvensgenerering liksom distribution av tid och frekvens.

I fransmännens produktportföljen finns bland annat så kallade vätemasrar, en atomklocka som är stabilare än de Rubidiumklockor som Pendulum använder.

– Det finns ett stort teknikkunnande i den här gruppen och jag räknar med att vi kan utnyttja det i nya produkter men även att de andra bolagen kan få hjälp av oss.

Tillägas kan att Pendulum förvärvade brittiska Rapco Electronics så sent som 12 februari (länk). Företaget utvecklar högstabila GPS-styrda referensklockor, portabla GPS-styrda frekvensstandarder, tidskodgeneratorer och distributionssystem för frekvens och tidskoder, med hög grad av redundans. Företagets kunder finns inom stat, militär, etermedia, telekom och forskning.
MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)