JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Brittisk elektronikforskning ska framöver fokusera tydligare på fyra områden - minimerad strömförbrukning, biologiska gränssnitt, konstruktionsmetoder för hög prestanda samt system inspirerade av den mänskliga hjärnan.

Det statssponsrade brittiska nätverket Electronics Knowledge Transfer Networks har utarbetat en vision för landets framtida elektronikbransch, och ska nu försöka få landets universitet, forskningsinstitut och industri att dra åt samma håll. Tanken är att genom konsensus om målen stärka landets konkurrenskraft.

På en konferens i fjol formulerades fyra stora utmaningar inom mikroelektronikkonstruktion. Kring var och en av dessa har nätverket formulerat ett projekt, och söker nu efter deltagare från såväl industri som akademi. Statliga forskningspengar är en viktig morot i sammanhanget.

De fyra forskningsprojekten kallas "Batteries not included" för strömminimering, "Silicon meets Life" för biologiska gränssnitt, "Moore for Less" för smartare konstruktionsmetoder för högre prestanda och "Building Brains" för system inspirerade av hjärnan.

Med projekten hoppas nätverket identifiera pågående forskning och utveckling inom området, stimulera till ny forskning samt skapa samordnade satsningar mellan högskolor och företag.

MER LÄSNING:
 
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)