JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Telia har anammat Edgeware
Teliasonera har byggt sitt system för beställ-tv och andra IPTV-tjänster på Edgewares tv-servrar Orbit 2x. Det är ett genombrott för Edgeware, och den troligen bästa referenskund som kan tänkas för bolaget. Framöver ska Edgeware därtill utveckla sina produkter i närmare samarbete med isländska Industria, specialiserat på IPTV-mjukvara.
Teliasonera har på kort tid byggt upp ett IPTV-system med 300 000 användare, byggt på den av svenska Edgeware utvecklade IPTV-servern Orbit 2x. Varje sådan server innehåller upp till 3 Terabyte flashminne och kan leverera 20 Gbit/s till 16 000 samtidiga användare, belägna var som helst i nätet. Telia har placerat ut ett antal sådana servrar i landet, och styr alltihop via ett hanteringssystem och ett distributionssystem, även dessa utvecklade av Edgeware.

Tv-tittarna kan med systemet beställa hem film och annat tv-innehåll, pausa i direktsändning, spola fram och tillbaka i filmer (time-shifting). För operatörerna ger systemet också möjlighet att lägga in reklam med större precision än tidigare.

Mjukvaran till en stor del av dessa funktioner är utvecklade av isländska Industria, i en produkt kallad Zignal Cloud. Edgeware och Industria ska framöver arbeta ännu tätare tillsammans, vilket ska resulterar i produkter som är enklare för operatören att bygga nät med, och som ger fler tjänster för användarna.

Edgewares vd Joachim Roos menar att Teliasonera är en av världens tio främsta operatörer inom IPTV.

- Det här visar att vi inte bara har attraktiv teknik utan också klarar att möta förväntningar och tuffa scheman från krävande kunder, oavsett storlek, säger han i ett pressmeddelande.

Teliasoneras nät kommer att byggas ut i takt med att abonnenterna blir fler.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)