JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cybercom bygger inbyggt i Stockholm
Konsultföretaget Cybercom gör en lokal satsning på inbyggda system i Stockholm. Jyri Jöe anställdes för en dryg vecka sedan för att bygga upp en ny affärsenhet, Embedded Design. Rekryteringen är redan i full gång.
Jyri Jöe kommer närmast från Semcon, där har han under de senaste åren byggt upp en enhet för inbyggda system. Nu är tanken att han ska göra samma resa på Cybercom, dit han handplockats för att bygga upp affärsområdet Embedded Design.

– Cybercom har tidigare inte profilerat sig inom inbyggda system, men det finns mycket kompetens inom området här även om den i dagsläget är lite utspridd. Många av de före detta anställda på AU System har stor kompetens inom inbyggda system, säger Jyri Jöe.

Cybercom förvärvade AU System under våren 2007. Idag utvecklar företaget exempelvis tillämpningar och kommunikationsprogramvara för mobiltelefoner, nätsimulatorer och kommunikationsutrustning.

Nu satsar dock Cybercom helhjärtat på att skapa sig en profil som expert inom inbyggda system och att i första hand växa inom området i Stockholm.

– Jag har tagit fram både en kort- och långsiktig plan på hur verksamheten ska byggas upp, men jag har bara jobbat här en vecka så den är inte officiell ännu, säger Jyri Jöe.

Däremot avslöjar han att nyrekryteringen till verksamheten redan har dragit igång.

– Ja, jag har mina kontakter och hittills har jag talat med ett tiotal experter inom inbyggda system, säger Jyri Jöe.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)