JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Elektronikmässan flyttar till Enköping

Den bitvis högljudda debatten om framtidens svenska elektronikmässor har fått en oväntad vändning. Stockholmsmässan, Svenska Mässan och IM-föreningen har gemensamt enats om att alla framtida mässor ska arrangeras i Enköping.
- Valet var mycket enkelt, det är ju Sveriges närmaste stad, säger IM-föreningens vd Nora Ledner.
På en presskonferens i den stora Enköpingsmässan idag presenterades nya planer för framtida elektronikmässor i Sverige. I en historisk kompromiss mellan Stockholmsmässan och Svenska Mässan i Göteborg har aktörerna nu enats om Enköping som det naturliga stället för framtida mässor. Beslutet stöds helhjärtat av IM-föreningen och Elektronikindustriföreningen.

- Vi ville nå en lösning som inte förfördelar någon. Enköping stoltserar med devisen Sveriges närmaste stad, så därför var valet egentligen mycket enkelt, säger IM-föreningens vd Nora Ledner till Elektroniktidningen.

Var mässan ska arrangeras har varit föremål för intensiv debatt. Varken Stockholmsmässan eller Svenska Mässan i Göteborg har velat vika en tum från sina egna städer. En av de två projektledarna, Erik Magnusson från Stockholmsmässan, säger sig dock nu vara mycket nöjd med att äntligen ha kommit fram till en lösning.

- Man måste vara två för att dansa tango, och i det sammanhanget är Enköping den perfekta partnern, säger han till Elektroniktidningen.

Även när det gäller mässans namn lyckades partnerna enas om en kompromiss där båda parter bidragit. Benämningen blir nu SEE & HOER, vilket är en förkortning för Scandinavian Electronics Event & Highly Overrated Electronics Research.

- Det är ett bra namn som speglar innehållet, säger Erik Magnusson.

Exakt vad innehållet blir återstår förvisso att mejsla ut i detalj. Klart är emellertid att det blir en halvdöd produktionslina, under ledning av Walle Larsin, samt ett kvartsledartorg där landets alla kvartsledarbolag ställer ut i minimala montrar.

Troligen kommer även ett antal mindre kända branschpersonligheter att intervjuas i Kalla Stolen av Elektroniktidningens redaktör Edam Adström.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)