JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
tisdag 18 februari 2020 VECKA 08
Energy Micro, det norska bolag som grundats av Chipconveteranerna Geir Förre och Öyvind Janbu, tänker lansera sin första ultraströmsnåla processor inom ett år, baserad på 32-bitarskärnan Cortex-M3 från Arm.
Norska Energy Micro har lagt ribban högt - man tänker ta fram världen mest energisnåla 32-bitarsprocessor. Exakt hur lite ström kretsarna väntas dra är inte offentliggjort. Men klart är att namnet blir EnergetIC och att kretsarna kommer att bygga på Armkärnan Cortex-M3.

Lanseringen är planerad till andra kvartalet 2009. Förutom Cortexkärnan har Energy Micro även licensierat en rad andra IP-block från Arms bibliotek Artisan och Primecell.

- Det starka ekosystemet med verktyg, programvara och kunskap som finns kring Arm är mycket viktigt för våra kunder, säger vd Geir Förre i ett pressmeddelandet.

Förre grundade Energy Micro tillsammans med Öyvind Janbu våren 2007. De var vd respektive teknisk chef på Chipcon fram tills Texas Instruments köpte det bolaget för 200 miljoner dollar i januari 2006. Energy Micro berättade om sina planer första gången på den norska mässan e07 i september 2007, och redan då var målen klara.

- Vi ska ta fram industrins med energisnåla högpresterande styrkretsar och vi kommer att ha en bred uppsättning högpresterande analoga och digitala periferikretsar, sa Geir Förre då bolaget presenterades.

Han sa då också att ambitionen var att inom tio år ha erövrat en procent av styrkretsmarknaden och ha nått en omsättning kring ett par hundra miljoner dollar.

MER LÄSNING:
 
Branschens egen tidning
För dig i branschen kostar det inget att prenumerera på vårt snygga pappers­magasin.

Klicka här!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)