JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
Kontraktstillverkaren Note redovisar en omsättning för första kvartalet på 427,3 miljoner kronor. Det är 2,3 miljoner mer än motsvarande kvartal förra året. Rörelseresultatet har dock backat från 24,8 miljoner kronor till 13,8 miljoner kronor vilket till största delen beror på engångskostnader för de personalminskningar som nu genomförs i bland annat Sverige.
Rapporten för första kvartalet andas en försiktig optimism trots att företaget tagit en engångskostnad på 10 miljoner kronor för den omstrukturering av verksamheten som nu sker. Bland annat har 150 personer eller 20 procent av den svenska personalen sagts upp.

Deras uppgifter tas över av billigare arbetskraft i Polen och Kina där Note förvärvat fabriker det senaste året. Företaget räknar med att omställningen kommer att kosta ytterligare 10 miljoner kronor under året men att resultatet för helåret ska bli bättre än i fjol då rörelseresultatet landade på 111,9 miljoner kronor och rörelsemarginalen var 6,4 procent.

”Marknadsläget hittills under året och vår goda orderstock vid kvartalets utgång ger fortsatt stöd till vår tidigare bedömning att vi sammantaget i år ser möjligheter att överträffa föregående års försäljning och resultat – även inräknat kostnaderna för strukturåtgärderna.

Med anledning av våra långsiktiga tillväxtambitioner räknar vi under året med att göra ytterligare förvärv av Nearsourcingcenters, vilket kommer att leda till en fortsatt hög investeringstakt, skriver Notes vd Arne Forslund i kvartalsrapporten.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev

SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)