JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Wingren blir vd på Nanoradio

Nanoradio, det svenska bolag som gör strömsnåla wifi-kretsar, har rekryterat Tord Wingren som vd. Wingren är en synnerligen namnkunnig telekomprofil som bland annat varit chef för Ericsson Mobile Platforms och FoU-ansvarig på Samsung Telecom i London.
Nanoradio har sedan starten 2003 letts av grundaren Pär Bergsten. När han nu lämnar vd-stolen så blir hans efterträdare en av Telekomsveriges tyngre profiler.

Tord Wingren var Ericsson Mobile Platforms första vd, och klart bidragande till det bolagets framväxt som en ledande aktör inom mobilplattformar. På Ericssontiden var Wingren också en av huvudpersonerna bakom Bluetoothsatsningen och företagets 3G-mobiler. Han har på sistone jobbat utanför Sverige, bland annat som ansvarig för Samsungs europeiska FoU inom mobiltelefoner och som chef för tyska Digital Imaging Systems.

Wingren har dessutom sedan starten suttit i styrelsen för Nanoradio, och nu tar han alltså över vd-posten.

- Jag har alltid tyckt att Nanoradio har världens starkaste wifi-lösning, säger han i ett pressmeddelande.

- Nanoradio går in i en ny fas i sin utveckling. Vi välkomnar Tord Wingren och hans breda erfarenhet inom trådlös teknik, säger styrelseordföranden Jouko Häyrynen i samma pressmeddelande.

Pär Bergsten får framöver en mer teknisk roll, med ansvar för teknikstrategi och produktdifferentiering.

- Det här är inget jättedramatiskt. Jag har tagit det här bolaget så långt jag kan och orkar. Vi har lyckats ta fram världens bästa lösning för UMA-telefoner och fått den indesignad hos en av världens största mobiltillverkare i modeller som kommer i volym till hösten i Europa och USA. Det är bra timing att lämna över vd-stafettpinnen, och att Tord Wingren med sin breda bakgrund tar jobbet är lite av ett bevis för att jag gjort rätt grejor, säger han i en kommentar till Elektroniktidningen.

Bergsten fortsätter också som styrelseledamot och som rådgivare åt sin efterträdare.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)