JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Fransmännen bjuder 63 kronor för Teliasonera

France Telecom har lagt ett indikativt bud på Telia värt 63 kronor per aktie, totalt omkring 250 miljarder kronor. Responsen från Telias styrelse är dock sval. Den anser att budet är för lågt.

Efter flera veckor med rykten bekräftar nu France Telecom officiellt sitt intresse av att köpa Teliasonera. I ett pressmeddelande nu på morgonen presenterar fransmännen upplägget.

Det är en kombination av kontanter och egna aktier. Mixen är 52 procent kontant betalning motsvarande 63 kronor per Teliasoneraaktie och 48 procent egna aktier där 11 aktier i Teliasonera ger tre nyemitterade aktier i France Telecom.

För småägarna med upp till 500 Teliasoneraaktier finns en kontantgaranti.

France Telecoms bud är dock beräknat på de kurser som gällde i april. Sedan ryktena om ett eventuellt bud läckte ut har Telias kurs stigit och stängde på 53,75 kronor igår.

För France Telecom har kursen gått motsatt väg, den riktkurs som budet är räknat på är 24,25 euro medan aktien stängde på 19,23 euro igår.

Teliasoneras styrelse anser att budet är för lågt.

– Teliasonera är ett starkt företag med utmärkta tillväxtmöjligheter på egen hand. Styrelsen och ledningen fokuserar på att utveckla bolaget till dess fulla potential, för god och uthållig vinsttillväxt och för att maximera värdet för alla aktieägare. Det indikativa budet om 56,225 kronor per aktie undervärderar avsevärt denna potential, säger företagets styrelseordförande Tom von Weymarn i pressmeddelande.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)