JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Enea släpper framtidssäkrad Linx

Svenska Enea lanserar en ny version av sin kommunikationsteknik Linx, en interprocesskommunikationstjänst som tillåter applikationer att fungera tillsammans oberoende av operativsystem och därmed enkelt binder samman de ingående delarna i plattformen.
Eneas kommunikationsteknik Linx är en skalbar, meddelandebaserad IPC-tjänst för distribuerade system. Enligt företaget är det den enda IPC-teknik som hanterar allt från signalprocessorer och mikroprocessorer till stora nätverk med komplex klustertopologi.

– Enea Linx är marknadens bästa IPC-lösning för utveckling av porterbar, skalbar och distribuerad programvara inom telekom. Nu vässar vi plattformen ytterligare och inför protocol/feature-negotiation, som tillåter uppgradering till senaste versionen av Linx, kort för kort, utan att kompatibiliteten med existerande Linx-versioner äventyras, säger Mathias Båth, chef för produktledningen på Enea, i ett pressmeddelande.
 
Den nya funktionen protocol/feature-negotiation ger garanterad kompatibilitet mellan olika Linx-versioner, något som ökar tillgängligheten och underlättar sömlösa IPC-uppgraderingar av driftsatta system.

Att uppgradera det grundläggande kommunikationsprotokollet i ett driftsatt telekomsystem brukar vara ett stort problem, eftersom systemen normalt är beroende av detta protokoll för den övergripande systemadministrationen. När utvecklare installerar en ny version av Linx på en specifik nod kommunicerar den automatiskt med andra Linx-klienter (på andra noder) för att identifiera och komma överens om en gemensam uppsättning funktioner. Det gör att enskilda noder kan läggas till och uppgraderas utan att det övriga systemet påverkas.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)