JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Alcatel-Lucent installerar fiber

Alcatel-Lucent i Norden och Baltikum vill inte bara leverera fiberlösningar utan även installera dessa. Denna installation brukar vara kostsam men med hjälp av ett avtal med leverantören TeraSpan Networks kan kostnaden minska betydligt.

Telekomföretaget Alcatel-Lucent i Norden och Baltikum tror sig ha funnit en ny metod på hur man kan sänka kostnaderna samt tidsåtgången för installering av fiber. I ett pressmeddelande meddelas att företaget har slutit ett avtal med kanadensiska TeraSpan Networks vilket ger Alcatel-Lucent ensamrätt på vertikalt installerad fiber i Norden och Baltikum.

Alcatel-Lucent vill dra nytta av TeraSpans utvecklingsinsatser när det kommer till installering. Genom detta kommer företaget inte bara att leverera fiberlösningar utan även installera. Istället för väldigt kostsamma installationsmetoder som nedgrävning och borrning kommer man att med hjälp av ett sågblad skapa ett smalt spår. I detta spår kommer fibern med ett plasthölje kring sig att kunna läggas ned direkt.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)