JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Freescale knoppar av MRAM
Halvledarföretaget Freescale planerar att knoppa av sina magnetiska RAM – MRAM – i ett nytt bolag med namnet Everspin Technologies. Förhoppningen är därmed att nå ut med MRAM-tekniken på en bredare front.
Det var för två år sedan som Freescale lanserade världens första kommersiella MRAM (Magnetoresistive Random Access Memory) och idag är företaget ensamt om volymproduktion. Nu planerar dock Freescale att lägga över all sin MRAM-verksamhet i ett fristående bolag för att på så sätt bättre kunna positionera minnestekniken som ett realistiskt alternativ till dagens DRAM och flashminnen.

Det nya bolaget, döpt till Everspin Technologies, ska fokusera på hela kedjan från utveckling, produktion till försäljning av magnetiska RAM. Det påstås att nykomlingen i en första vända får 20 miljoner dollar från de fem investeringsbolagen New Venture Partners, Sigma Partners, Lux Capital, Draper Fisher Jurvetson and Epic Ventures.

– Vi ser detta som en stor möjlighet att utöka marknaden för MRAM, säger Lisa Su, teknikchef på Freescale till sajten Statesman.com.

Everspin Technologies kommer att vara baserat i Chandler, Arizona.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)