JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
lördag 19 september 2020 VECKA 38
Jönköpingföretaget Sensys Traffic ska leverera trafiksäkerhetssystem till polisen i Dubai. Ordern är värd 60 miljoner kronor. Dessutom är den ett erkännande av Sensys teknik. Det menar Johan Frilund, vd på Sensys.
Svenska Sensys Traffic, som utvecklar och tillverkar produkter för trafiksäkerhet och trafikinformation, har idag fått en order värd 60 miljoner kronor från Beams Trading i Dubai, ett av sju emirat som utgör Förenade Arabemiraten. Företaget ska leverera trafiksäkerhetssystem för hastighets- och trafikljusövervakning till polisen i emiratet.

– Ordern är ytterligare ett bevis på vår allt starkare position i Dubai och Mellanöstern som helhet. Den är ett erkännande av att vår teknik med målföljande radar har klara fördelar över konventionell teknik, säger Johan Frilund, vd på Sensys Traffic, i ett pressmeddelande.

Hjärtat i Sensys produkter är just radarn, RS240, som kan användas för flera funktioner, däribland hastighets- och trafikljusövervakning. Dagens order är den första av tre faser, som alla har samma storleksordning.

Planen är att de nya systemen ska börja installeras i Dubai under årets fjärde kvartal och att över 500 system ska vara installerade vid årsskiftet. Tidigare i år har företaget fått order på trefiksäkerhetssystem från Saudiarabien och Sverige.
MER LÄSNING:
 
Pappersmagasinet Nyhetsbrev
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)