JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.
 ETN.fi  Annonsera Utgivningsplan Månadsmagasinet Prenumerera Konsultguide Om oss  About / Advertise
torsdag 2 juli 2020 VECKA 27
Böjbara skärmar har en ljus framtid spår analysföretaget ISupplis. Det framkommer i en nyutkommen rapport där företaget tror att omsättningen kommer att öka med 35 gånger fram till år 2013.
Efterfrågan av böjbara skärmar kommer att öka samt spela en allt större roll när det kommer till avancerade tekniska produkter om man ska tro analysföretaget ISupplis förutsägning om framtiden. Böjbara skärmar tilltalar många eftersom de är robusta, tunna samt inte väger särskilt mycket. Tillverkningskostnaderna av dessa skärmar tros minska med hjälp av nya utskriftmetoder och att skärmarna på sikt kan tillverkas på rulle, så kallade roll-to-roll-processer. Böjbara skärmar är även billigare att leverera än vanliga skärmar.

Dessa attribut gjorde att böjbara skärmar var i fokus på Society for Information Display (SID) 2008 International Symposium, Seminar and Exhibition, som hölls i maj i Los Angeles.
På denna mässa visade till exempel sydkoreanska LG tillsammans med sin amerikanska partner Universal Display upp sin böjbara 4-tumsskärm. E Ink, utvecklare av elektroniskt papper, visade upp ett urval av skärmar till mobiltelefoner men även som armband. Dessa byggde på elektrofores, en metod som karaktäriserar och separerar joner.

Med anledning av att det kommer så pass många nya produkter så förutsägs av ISupply att marknaden för böjbara skärmar kommer att nå 2,8 biljoner dollar år 2013, vilket innebär en ökning med en faktor 35 jämfört med år 2007.

 

MER LÄSNING:
 
Här får du våra nyheter gratis
• Tidningen, i brevlådan (länk).

• Dagligt nyhetsbrev (länk).

245
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)