JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Vishay ger inte upp IR

För knappt två veckor sedan avböjde International Rectifier bestämt ett bud från Vishay Intertechnology, som ville köpa bolaget för 1,6 miljarder dollar. Nu har Vishay höjt budet till 1,7 miljarder dollar.
I mitten av augusti lade Vishay Intertechnology ett oväntat bud på konkurrenten International Rectifier. Men IR svarade med ett blankt nej. Budet var ointressant ansåg både företagets styrelse och utomstående rådgivare.

Men Vishay  ger inte upp utan närmar sig återigen IR med ett bud – nu på 1,7 miljarder dollar istället för tidigare 1,6 miljarder dollar.

– Vi är övertygade om att ett samgående mellan Vishay och International Rectifier både är betydelsefullt och nödvändigt. Vi är fullständigt inriktat på att föra de två bolagen samman och skapa en global ledare inom tillverkning av integrerade kraftkomponenter, diskreta halvledare och passiva komponenter, säger Felix Zandman grundare av Vishay och företagets styrelseordförande till nyhetssajten EETimes.

International Rectifier har å sin sida betonat för sina aktieägare att inte ta någon notis om förslaget, då det är oombett. Företaget försäkrar dessutom att det i dagsläget inte har inlett någon form av förhandling med Vishay.

International Rectifier har 5 400 anställda och omsatte 1 miljard dollar i fjol.

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)