JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Prevas köp av Emfila klart

Konsultföretaget Prevas fortsätter expandera genom uppköp. Senaste förvärvet är Emfila Software i Lund, specialist på mjukvara för inbyggda system, som köpts för 5 miljoner kronor.
Prevas och Emfila skrev en avsiktsförklaring om uppköpet i augusti. Den fullföljs nu, så per den 1 oktober har de 15 anställda på Emfila ny arbetsgivare. Köpeskillingen, 5 miljoner kronor, betalas till hälften kontant och hälften i Prevasaktier. Om verksamheten går riktigt bra fram till slutet av 2009 så kan köpeskillingen öka, dock max till 12 miljoner kronor.

Enligt Prevas pressmeddelande väntas Emfilaverksamheten ge en marginal kring 18 procent under årets sista kvartal.

Emfila grundades 2004, har hela tiden arbetat med mjukvara för inbyggda system, och har en rad kunder i Skåne och Öresundsregionen.

Prevas mål är att vara ledande i Norden på produktutveckling och inbyggda system, och företaget har på sistone vuxit kraftigt, både organiskt och genom förvärv. Bland uppköpen de senaste två åren kan nämnas Flextronics i Göteborg, före detta Bluelabs, Flextronics i Stockholm, norska Mikon, danska Kasmatic och IO Technologies, svenska Optilution, Avtantel och Realfast, samt en del av Teleca med 99 personer. Därtill har man öppnat kontor i Kista. Köpet av Emfila är dock det första förvärvet i år.
 

Prenumerera på Elektroniktidningens nyhetsbrev eller på vårt magasin.


MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)